Direct naar de inhoud van deze pagina

Voor hulpzoekers

Vind hulp via VIPvoorelkaar. Dé schakel tussen vrijwilligers en hulpvragers!

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd, alles kan en mag. Veel vrijwilligers en organisaties kunnen én willen je graag van dienst zijn. Op deze website vind je in één oogopslag wie in jouw buurt je kan helpen.

Tips om hulp te vragen

Met een paar kleine veranderingen krijg je waarschijnlijk meer reacties op je hulpvraag. Tips voor een goede vraag :

  • Zorg voor een goede titel. Een goede titel maakt iemand nieuwsgierig en laat een beetje zien om wat voor klus het gaat. In plaats van: "Hulp in tuin" bijvoorbeeld "Groene vingers gezocht!". Dat klinkt veel leuker, toch? En daarom zullen meer mensen op je vraag klikken.
  • Geef aan wanneer en hoe vaak je hulp nodig hebt. Als iemand meteen aan jouw vraag kan zien dat het in hun week past, wordt het makkelijk voor ze om te reageren. Niemand wil graag eerst 'ja' zeggen en daarna toch 'nee'. Door heel duidelijk te zijn in je vraag voorkom je teleurstelling bij jou en de ander.
  • Vertel iets over jezelf. Voor de vrijwilliger is iemand via internet ontmoeten net zo spannend als voor jou. Daarom willen ze graag weten wie je bent.
  • Zet daarom ook een foto op je profiel. Gebruikers met een foto krijgen sneller berichtjes.

Veel succes met het vinden van je match!

Hoe werkt het als je nog geen hulpvraag geplaatst hebt?

Op VIPvoorelkaar kom je gemakkelijk en laagdrempelig in contact met vrijwilligers en organisaties in je eigen buurt. Hoe werkt dit? Er zijn twee opties:

1. Plaats een hulpvraag.
Door het slimme e-matchingssysteem worden vrijwilligers en organisaties die bij je passen automatisch van jouw hulpvraag op de hoogte gesteld. Zij nemen bij interesse veilig contact met je op via deze website.

2. Reageer op het hulpaanbod van vrijwilligers en organisaties.
Om een hulpvraag te plaatsen of te reageren op een hulpaanbod, meld je je eerst aan. Geen zorgen, aanmelden is eenvoudig en vrijblijvend. Het kost slechts één minuut van je tijd. Lees hier meer over de veiligheid en betrouwbaarheid van VIPvoorelkaar en wat je zelf kunt doen.

Hulp gevonden?

VIPvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Je kiest zelf hoe je daarna verder wilt. Een kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt en elkaars wensen en behoeften te bespreken is een logische vervolgstap. Lees hier verder voor meer tips.

Vragen?

Wil je eerst nog iets meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Uiteraard staat het VIPvoorelkaar team ook voor je klaar als je vragen hebt. Neem hier contact met ons op.