Direct naar de inhoud van deze pagina

Kom Erbij lunch

De volgende Kom Erbij lunches zullen plaatsvinden op: vrijdag 26 juli & 30 augustus.

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert VIPvoorelkaar de Kom Erbij lunch: een lunch die voor iedereen toegankelijk is en voor gezelligheid en sociaal contact zorgt. Het geeft mensen de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, bijzondere contacten te leggen en vooral niet alleen, maar gezellig samen te eten.

De lunch vindt plaats tussen 12.00 en 13.30 uur in zaal Oase van de SVR in De Boodschap in Rijen. Je kunt gebruik maken van de zij-ingang aan de Van Duivenvoordestraat.

De eerste Kom Erbij lunch

De eerste edities van de Kom Erbij lunch zijn goed ervaren door de gasten. Enkele reacties: "Je bent er eens even uit en je ontmoet nieuwe mensen, dat vind ik heel gezellig" en "Er zijn dagen dat ik mijn eigen stem niet hoor, omdat er niemand is om tegen te praten. Dan is zoiets toch leuk!"

Er zijn nieuwe contacten opgedaan en leuke initiatieven geopperd om tussen de lunches door met elkaar af te spreken. Dus ken je mensen of vind je het zelf gezellig om deel te nemen aan de lunch, meld je aan!


Bezoekadres:
Cultureel Centrum De Boodschap
Nassaulaan 62-64
5121 BC Rijen

Dankzij sponsoring van Jumbo Hapers en CC De Boodschap lunch je al voor € 3,50 mee.

Wil je deelnemen, stuur dan een e-mail naar: lenie@vipvoorelkaar.nl of bel naar naar De Boodschap, tel. 0161-224314 (ma-di-do tussen 09.00 en 16.30 uur). Cultureel Centrum De Boodschap is van 13 juli t/m 11 augustus gesloten. De lunch gaat ook in juli gewoon door.

I.v.m. de bestellingen dien je het minimaal 1 dag van te voren te melden als je verhinderd bent.


Samen tegen eenzaamheidcoalitie-erbij-klein
Het VIP wil, samen met de nationale coalitie tegen eenzaamheid, de eenzaamheid in de gemeente Gilze en Rijen aanpakken. Eenzaamheid is zo oud als de mensheid, maar staat meer dan ooit in de belangstelling. Actuele ontwikkelingen vergroten het risico dat mensen met eenzaamheid te maken krijgen; dubbele vergrijzing (steeds meer ouderen die gemiddeld steeds ouder worden), afbouw van de verzorgingsstaat (iedereen moet zelfredzaam zijn en zo lang mogelijk thuis blijven wonen) en hoge eisen aan de kwaliteit van leven (intensief streven naar een gelukkig bestaan met goede sociale relaties). Daarnaast is steeds meer bekend over de negatieve gevolgen van eenzaamheid voor individu en samenleving. Daardoor neemt het gevoel van urgentie om eenzaamheid aan te pakken bij de samenleving, overheid en ook VIPVoorelkaar toe.

kom_erbij-foto-4

Eenzaamheid is het niet verbonden voelen. Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Er zijn veel oorzaken van eenzaamheid. Sociale relaties kunnen verloren gaan door veranderingen in de persoonlijke omstandigheden zoals overlijden van een dierbare, ziekte , echtscheiding, verlies van werk en inkomen en verhuizingen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Het kan leiden tot minder meedoen in de samenleving en mensen kunnen zich minder gelukkig voelen. De diverse maatjes projecten van het VIP zorgen ervoor dat mensen zich meer verbonden voelen met anderen. De Kom Erbij lunch is hier een mooi voorbeeld van.
CCGRliggend_roodoranje

Jumbo hapers