Direct naar de inhoud van deze pagina

Het Praathuis

VIP nieuwe manier - taal verbindtHet Praathuis: een fijne plek om beter Nederlands te leren spreken

Nederlands praten! Dat is regel nummer 1 bij Het Praathuis. In een gezellige informele sfeer praten mensen uit allerlei verschillende landen met elkaar over allerlei onderwerpen… in het Nederlands.

Dit VIP-initiatief, dat in samenwerking met Theek 5, WZSW en Vluchtelingenwerk tot stand kwam, is voor velen een fijne manier om in een vertrouwde en veilige omgeving de taal te oefenen en beter te leren spreken. Daarnaast is het een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten, je sociale kring te verbreden en vriendschappen te sluiten.

Iedereen die moeite heeft met het spreken van Nederlands, is van harte welkom. We gaan er wekelijks op een leuke en gezellige manier samen mee aan de slag.

Praathuis Rijen
Iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in bibliotheek Theek 5, A. Adriaansenpad 1, Rijen.

Praathuis Gilze
Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in bibliotheek Theek 5, Kerkstraat 104, Gilze.

De VIP Praathuizen in Gilze en Rijen worden bezocht door zowel mannen als vrouwen. Er bestaat ook een Praathuis alleen voor vrouwen. Het Vrouwen Praathuis is te bezoeken op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in Het Palet, Rembrandtlaan 54 in Rijen. Het Vrouwen Praathuis gaat niet door tijdens de schoolvakanties.