AutoMaatje

Op donderdag 5 maart 2020 starten we in Rijen met een nieuw project: ANWB Automaatje. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking VIPvoorelkaar, Zonnebloem Rijen-Molenschot, VoorMekaar!, SeniorenVereniging Rijen (SVR), gemeente Gilze en Rijen en uiteraard met ondersteuning van de ANWB. 

 

Wat is ANWB AutoMaatje?

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersdiensten. ANWB AutoMaatje is ingezet als middel om inwoners langer te laten deelnemen aan het maatschappelijk- en sociale leven.  

Voor dit project zijn wij op zoek naar AutoMaatjes (vrijwillige chauffeurs)

Als AutoMaatje vervoer je met je eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding, minder mobiele plaatsgenoten uit Rijen. Je ontvangt € 0,30 per gereden kilometer en de eventuele parkeerkosten.  Als AutoMaatje dien je te beschikken over een eigen auto, een geldig rijbewijs en een inzittendenverzekering. Daarnaast vragen wij om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Indien je hier niet over beschikt dan vragen wij deze (kosteloos) voor je aan. Op welke momenten je beschikbaar bent bespreken we bij een intakegesprek. Al ben je maar één moment doordeweeks, in de avond of in het weekend beschikbaar, dan kun je al helpen.

Noteer alvast in jouw agenda!
Op dinsdag 18 februari staat een voorlichtingsbijeenkomst gepland voor alle vrijwilligers. Deze bijeenkomst is bij CC De Boodschap in Rijen.   

Aanmelden als vrijwilliger doe je zo: 
Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als AutoMaatje? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met: maud@vipvoorelkaar.nl of 06-52393057

Gebruik maken van AutoMaatje:
Vanaf 5 maart 2020 is mogelijk om gebruik te maken van deze nieuwe dienst.
Aanmelden voor AutoMaatje is gratis! U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en de eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger. Meer informatie over het aanmelden volgt zo spoedig mogelijk.