Direct naar de inhoud van deze pagina

Financiële maatjes

Ondersteuning van een financieel maatje

Omdat er veel behoefte bleek te zijn aan ondersteuning van mensen in financiële moeilijkheden heeft VIPvoorelkaar besloten om samen met IMW (Maatschappelijk Werk) te komen tot een buddy systeem voor deze mensen. We maakten een gezamenlijk plan van aanpak om, met behulp van financiële maatjes, mensen die in langdurige financiële hulpverleningstrajecten zitten te ondersteunen met allerlei praktische zaken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het samen naar een instantie gaan om informatie te verzamelen die nodig is voor een schuldregeling. Het gebeurt regelmatig dat mensen zelf niet in staat zijn dit voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld vanwege stress. Hierbij zochten we verbinding met andere partners die met vrijwilligers werken, zoals de formulierenbrigade, de thuisadministratie en de voedselbank.

Wil je ondersteuning van een financieel maatje meld je dan aan bij: maud@vipvoorelkaar.nl


Financieel maatje worden

Ben je op zoek naar een leuke en zinvolle tijdsbesteding? Wil je graag je medemens een handje helpen met het op orde brengen van de financiën? Word dan nu Financieel Maatje bij VIPvoorelkaar!
Wat doet een financieel maatje?

Vrijwilligers die werken als financieel maatje geven tijdelijke ondersteuning aan mensen die, om diverse redenen, niet in staat zijn hun financiën op orde te krijgen. Zeker mensen die in de schulden zitten of dreigen te raken, hebben iemand nodig die in hen gelooft en die hen helpt. Iemand die zonder te oordelen met hen aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Als financieel maatje ga jij deze helpende hand bieden. Na het volgen van een cursus word je gekoppeld aan iemand die jouw hulp goed kan gebruiken. Twee keer per jaar word je uitgenodigd voor een intervisiebijeenkomst. Daarnaast word je begeleid door een professional.

Wat verwachten wij van jou?

  • Minimaal 2 uur per week beschikbaarfinancieel_maatje
  • Goede sociale vaardigheden
  • Bereidheid om de verplichte cursus te volgen (2 groepsbijeenkomsten en e-learninglessen)
  • Affiniteit met administratie en financiën
  • Voor deze functie is (het aanvragen en kunnen overleggen van) een VOG verplicht

Wat mag jij van ons verwachten?

  • Een leerzame omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen
  • Kosteloze interne opleiding
  • Ondersteuning door een professional
  • Breed sociaal netwerk

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op maud@vipvoorelkaar.nl