Direct naar de inhoud van deze pagina

Meer informatie - vrijwilligers

logo VIPGilzeRijen leest voor

Een voorlezer komt vanaf eind september 20 weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen het voorlezen te oefenen. Per 5 vrijwilligers is er een coördinator die hen begeleidt. Vrijwilligers kunnen met eventuele vragen of problemen terecht bij deze coördinator.

voorlezer Truus

Ter voorbereiding krijgen de vrijwilligers één of meerdere trainingen rondom interactief voorlezen en ouderbetrokkenheid, voorafgaand aan het voorleesseizoen. De voorlezers moeten bereid zijn deze training te volgen en natuurlijk van kinderen en van (voor)lezen houden. Ook dienen zij in het bezit te zijn van een VOG of toestemming geven dat er een voor hen aangevraagd wordt.

De dag en het tijdstip waarop wekelijks het voorlezen plaatsvindt, worden in overleg met de vrijwilliger en het gezin waar voorgelezen wordt, vastgelegd.

"Goede vrijwilligers zijn heel belangrijk binnen een gemeente. Met hun passie en toewijding zorgen zij ervoor dat andere burgers, in dit geval kinderen, ondersteund en verder geholpen worden. Dit project brengt een specifieke hulpvraag en hulpaanbod bij elkaar, wat een positieve invloed heeft op de taalontwikkeling van de kinderen binnen Gemeente Gilze en Rijen."
Annemiek Messer, voormalig coördinator Stichting VIPvoorelkaar

Meld je aan als vrijwilliger