Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe werkt het

Dé schakel tussen vrijwilligers en hulpvragers! De schakel zijn tussen en het samenbrengen van vrijwilligers, particulieren hulpvragers en organisaties binnen gemeente Gilze en Rijen, dat is wat VIPvoorelkaar doet! Door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen, komt vraag naar en aanbod van vrijwilligerswerk samen. De rol van vrijwilligers wordt namelijk steeds belangrijker in Nederland. De verzorgingsstaat wordt omgevormd naar een participatiemaatschappij waarbij zelfredzaamheid en burgerparticipatie belangrijke pijlers zijn.

vipvoorelkaar.nl: het online platform voor hulpvragers en vrijwilligers: VIPvoorelkaar heeft als hoofddoel om mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Het online platform, vipvoorelkaar.nl, is hiervoor het belangrijkste instrument. Op deze website ziet u in één oogopslag wat u in Gilze en Rijen voor elkaar kunt betekenen. De één zoekt iets, de ander kan iets doen. Samen bent u er voor elkaar. Of het nu een vereniging is die een penningmeester zoekt voor het bestuur, een particulier die hulp nodig heeft of gezelschap zoekt of een vrijwilliger die aan de slag wil, op het platform komt iedereen met elkaar in contact. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

Zo werkt het:
  • Om gebruik te maken van vipgilzerijen.nl meldt u zich eerst aan. Aanmelden is vrijblijvend, gratis én het vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid van vipgilzerijen.nl. Het kost slechts een minuut.
  • Door uw aanmelding wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de vraag en het aanbod in uw regio.
  • Wilt u als vrijwilliger aan de slag? Lees dan hierverder.
  • Heeft u een hulpvraag en wilt u deze plaatsen op de website? Lees dan hierverder.