csrf
VIPvoorelkaar logo
VIPvoorelkaar

Reismaatje worden. Iets voor jou?

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, of naar de dagbesteding, Om daar te komen maken leerlingen met een beperking meestal van jongs af aan gebruik van speciaal vervoer. Hoe mooi is het als ook leerlingen met een beperking, net als jij, zelfstandig reizen en zichzelf prima weten te redden? Hoe mooi is het als ook zij gewoon met de fiets, bus of trein naar school kunnen. MEE op Weg is een project dat leerlingen met een beperking , die naar het voortgezet onderwijs gaan, de mogelijkheid geeft om zelfstandig te leren reizen naar school. Lijkt het je leuk om, als vrijwilliger, mensen met een beperking te coachen om dit te leren? Als Reismaatje stimuleer jij de leerling om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Je gaat letterlijk en figuurlijk met de leerling MEE op Weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Ondersteuning aan vrijwilligers Een consulent van MEE ondersteunt jou en de leerling tijdens het oefentraject. Deze consulent zorgt ervoor dat jullie kennismaken met elkaar, ondersteunt bij het maken van het MEE op Weg-plan en je kunt bij haar met al jouw vragen terecht. De MEE-consulent geeft tips over hoe je de leerling kunt coachen, geeft informatie over de beperking van de leerling, zodat je weet waar je rekening mee moet houden en geeft ideeën over handige hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld foto’s of een vervoersapp op de telefoon. Hoeveel tijd? Vooraf is niet precies te zeggen hoeveel keer een leerling nodig heeft om zelfstandig te leren reizen. Soms is 2x oefenen al genoeg, soms is 15x oefenen nodig. Gemiddeld gaat een Reismaatje 10 keer met een leerling op pad, waarbij minimaal één keer in de week geoefend wordt. Samen met de leerling spreek je af hoe vaak en op welk moment in de week jullie gaan oefenen. Tussendoor en aan het eind van het oefentraject hebben jullie gesprekken met de MEE-consulent om te kijken hoe het gegaan is. Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen ! Neem dan contact op met Inie Heesbeen via [telefoonnummer verborgen] of via e-mail [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Rijen

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, of naar de dagbesteding, Om daar te komen maken leerlingen met een beperking meestal van jongs af aan gebruik van speciaal vervoer. Hoe mooi is het als ook leerlingen met een beperking, net als jij, zelfstandig reizen en zichzelf prima weten te redden? Hoe mooi is het als ook zij gewoon met de fiets, bus of trein naar school kunnen.
MEE op Weg is een project dat leerlingen met een beperking , die naar het voortgezet onderwijs gaan, de mogelijkheid geeft om zelfstandig te leren reizen naar school.
Lijkt het je leuk om, als vrijwilliger, mensen met een beperking te coachen om dit te leren?

Als Reismaatje stimuleer jij de leerling om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Je gaat letterlijk en figuurlijk met de leerling MEE op Weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt jou en de leerling tijdens het oefentraject. Deze consulent zorgt ervoor dat jullie kennismaken met elkaar, ondersteunt bij het maken van het MEE op Weg-plan en je kunt bij haar met al jouw vragen terecht. De MEE-consulent geeft tips over hoe je de leerling kunt coachen, geeft informatie over de beperking van de leerling, zodat je weet waar je rekening mee moet houden en geeft ideeën over handige hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld foto’s of een vervoersapp op de telefoon.

Hoeveel tijd?
Vooraf is niet precies te zeggen hoeveel keer een leerling nodig heeft om zelfstandig te leren reizen. Soms is 2x oefenen al genoeg, soms is 15x oefenen nodig. Gemiddeld gaat een Reismaatje 10 keer met een leerling op pad, waarbij minimaal één keer in de week geoefend wordt. Samen met de leerling spreek je af hoe vaak en op welk moment in de week jullie gaan oefenen. Tussendoor en aan het eind van het oefentraject hebben jullie gesprekken met de MEE-consulent om te kijken hoe het gegaan is.

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen ! Neem dan contact op met Inie Heesbeen via [telefoonnummer verborgen] of via e-mail [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Rijen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print: