csrf
VIPvoorelkaar logo
VIPvoorelkaar

Harmonie Gilze zoekt een nieuwe Voorzitter

Kon. Harmonie St. Cecilia Gilze is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Onze huidige voorzitter heeft, na vele jaren zeer gewaardeerde inzet, aangegeven niet herkiesbaar te zijn met de ledenvergadering in 2024 en derhalve zijn we op zoek naar een opvolger. Onze vereniging behoort met haar respectabele leeftijd (216 jaar!) tot de oudste harmonieën van Nederland en is zeker de oudste harmonie van Brabant. Zowel het harmonieorkest als de opleidingstak Cecilia Primo bestaan uit enthousiaste muzikanten komend uit Gilze en Riel. Onze repetities worden dan ook gehouden zowel in Gilze en Riel op de maandagavond. We zijn een relatief kleine vereniging (ca 40 leden), gemotiveerd, gezellig en met een goed gevulde muzikale agenda. Muziekplezier en saamhorigheid zijn onze belangrijkste waarden. • We zijn op zoek naar: Een gedreven, betrokken en enthousiast persoon die de tijd, energie en de capaciteiten heeft, onze vereniging verder uit te bouwen. Het is van belang dat je kunt aansluiten bij de vier generaties die binnen onze vereniging muziek maken. Bestuurlijke en/of management ervaring heb je wel nodig om de functie vorm te kunnen geven. Enige kennis van het domein waar we ons in bevinden is een pre. • Wij bieden: Een gezellige vereniging met muzikanten die graag naar de repetitie komen. In onze goedgevulde muzikale agenda worden traditionele concerten aangevuld met nieuwe en eigentijdse uitdagingen. We hebben een stabiel en deskundig bestuur en diverse commissies die zorg dragen voor organisatie en uitvoering. Onze grootste uitdaging ligt momenteel op het gebied van werven, opleiden en binden van nieuwe aanwas. • Wat ga je doen: • Je bent een boegbeeld; treedt op als gezicht en vertegenwoordiger van de vereniging. • Je geeft leiding aan bestuur en zit bestuurs- en ledenvergaderingen voor. Je bent sparringpartner voor bestuur en commissies. • Je ontwikkelt en bewaakt het verenigingsbeleid en voert dit uit; je kan besluiten nemen zonder daarbij belangen van de vereniging en muzikanten uit het oog te verliezen. • Je bent een netwerker en omgevingssensitief. • Je kan verbinden op alle nivo’s (zowel intern al extern). • Je bent innovatief en creatief; ziet en creëert kansen voor de vereniging om te groeien en bloeien en weet dit concreet te maken. • Je hebt affiniteit met cultuur en bent betrokken bij onze vereniging. • Je bent aanwezig bij concerten en regelmatig bij de repetitie. • Je kan aansluiten bij alle leeftijden en hebt oog voor specifieke generatiekenmerken. • Interesse? Stuur dan een mail met motivatie naar [e-mailadres verborgen]. Liever eerst nog wat informatie? Zie onze website of bel met onze huidige voorzitter Josette. Last but not least: je krijgt een “ruime inwerkperiode” waarbij de vertrekkende voorzitter en alle Bestuursleden jou met raad en daad terzijde zullen staan.

Lees meer

structureel

Gilze

Bestuur & organisatie

Beschrijving

Kon. Harmonie St. Cecilia Gilze is op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Onze huidige voorzitter heeft, na vele jaren zeer gewaardeerde inzet, aangegeven niet herkiesbaar te zijn met de ledenvergadering in 2024 en derhalve zijn we op zoek naar een opvolger.

Onze vereniging behoort met haar respectabele leeftijd (216 jaar!) tot de oudste harmonieën van Nederland en is zeker de oudste harmonie van Brabant.
Zowel het harmonieorkest als de opleidingstak Cecilia Primo bestaan uit enthousiaste muzikanten komend uit Gilze en Riel.

Onze repetities worden dan ook gehouden zowel in Gilze en Riel op de maandagavond.
We zijn een relatief kleine vereniging (ca 40 leden), gemotiveerd, gezellig en met een goed gevulde muzikale agenda.
Muziekplezier en saamhorigheid zijn onze belangrijkste waarden.

• We zijn op zoek naar:
Een gedreven, betrokken en enthousiast persoon die de tijd, energie en de capaciteiten heeft, onze vereniging verder uit te bouwen. Het is van belang dat je kunt aansluiten bij de vier generaties die binnen onze vereniging muziek maken. Bestuurlijke en/of management ervaring heb je wel nodig om de functie vorm te kunnen geven. Enige kennis van het domein waar we ons in bevinden is een pre.

• Wij bieden:
Een gezellige vereniging met muzikanten die graag naar de repetitie komen. In onze goedgevulde muzikale agenda worden traditionele concerten aangevuld met nieuwe en eigentijdse uitdagingen. We hebben een stabiel en deskundig bestuur en diverse commissies die zorg dragen voor organisatie en uitvoering. Onze grootste uitdaging ligt momenteel op het gebied van werven, opleiden en binden van nieuwe aanwas.

• Wat ga je doen:
• Je bent een boegbeeld; treedt op als gezicht en vertegenwoordiger van de vereniging.
• Je geeft leiding aan bestuur en zit bestuurs- en ledenvergaderingen voor. Je bent sparringpartner voor bestuur en commissies.
• Je ontwikkelt en bewaakt het verenigingsbeleid en voert dit uit; je kan besluiten nemen zonder daarbij belangen van de vereniging en muzikanten uit het oog te verliezen.
• Je bent een netwerker en omgevingssensitief.
• Je kan verbinden op alle nivo’s (zowel intern al extern).
• Je bent innovatief en creatief; ziet en creëert kansen voor de vereniging om te groeien en bloeien en weet dit concreet te maken.
• Je hebt affiniteit met cultuur en bent betrokken bij onze vereniging.
• Je bent aanwezig bij concerten en regelmatig bij de repetitie.
• Je kan aansluiten bij alle leeftijden en hebt oog voor specifieke generatiekenmerken.

• Interesse?
Stuur dan een mail met motivatie naar [e-mailadres verborgen].
Liever eerst nog wat informatie? Zie onze website of bel met onze huidige voorzitter Josette.
Last but not least: je krijgt een “ruime inwerkperiode” waarbij de vertrekkende voorzitter en alle Bestuursleden jou met raad en daad terzijde zullen staan.

Praktische informatie

Locatie

Gilze

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren, Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Kunst & cultuur

Categorie

Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Tilburg

Groene vingers gezocht voor tuinklussen

VrijwilligersTilburg

Vind je het heerlijk om buiten te werken? Heb je groene vingers en werk je graag in de tuin? Dan is het project “adopteer een tuin” echt iets voor jou! Bij het Vrijwilligerspunt ontvangen wij tuinvragen van wijkbewoners die dit zelf niet geregeld krijgen en geen geld hebben om een bedrijf in te schakelen. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om voor maximaal 1 jaar een tuin te adopteren van een wijkbewoner. Denk aan werkzaamheden als onkruid verwijderen, struiken snoeien, bloemen planten en het gras maaien. Gedurende deze periode ga je 6 tot maximaal 8 keer helpen in de tuin. Wat verwachten wij van jou? Je bent betrouwbaar en vindt het leuk om in de tuin te werken. Kennis van tuinieren is fijn maar niet verplicht. Je kunt zelfstandig werken. Wat kun je van ons verwachten? Wij brengen je in contact met de wijkbewoner die een tuinvraag heeft. Op maat kijken we naar een goede match. In overleg kunnen we kijken of dit iemand is bij jou uit de buurt of juist iemand die in een andere wijk in Tilburg woont. We houden contact om te weten hoe het met je gaat. Meehelpen is leuk omdat: Je heerlijk in de buitenlucht kunt werken Je zelf een zinvolle besteding hebt Je een ander heel blij maakt met jouw hulp Wil je graag meedoen aan het project “adopteer een tuin” of wil je hier meer informatie over ontvangen? Reageer dan op deze vacature.

Structureel
Tilburg

Sleep deze ouder door 'n lastige periode

R-Newt Kids thuis

Opvoeden een makkie? Voor de meeste ouders niet. En zeker niet als je er alleen voor staat. Herken jij dit? Wil jij je ervaringen delen met een (jonge) ouder? Ben jij dan dat luisterend oor waar deze ouder zo'n behoefte aan heeft? Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met kinderen die tijdelijk om wat voor reden dan ook een moeilijke periode ervaren. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, vervul je een voorbeeldfunctie of ga je samen eropuit. De vraag van het gezin staat daarbij voorop. Heb jij ervaring als ouder? Beschik jij over veel geduld en een luisterend oor? En heb jij - voor een periode van een half jaar tot een jaar - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een reiskostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? Jij kunt voor een ouder even die steunpilaar of het klankbord zijn, die hij/zij op dat moment in zijn/haar leven nodig heeft. En wat hem/haar een zetje in de goede richting kan geven. Werktijden Een paar uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Structureel
Tilburg

Gun jij alle kinderen een gouden toekomst?

R-Newt Kids thuis

Een gouden toekomst; dat wil toch elke ouder voor zijn/haar kind. Maar soms kun je als ouder je kind niet goed helpen. Bijvoorbeeld bij het leren van de taal. Omdat je zelf niet in Nederland bent opgegroeid. Jij wel? Wil jij dan met een ouder en kind spelenderwijs (door middel van een (taal)spelletje, (voor)lezen, samen eropuit gaan) de taal oefenen? Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met jonge kinderen (4 tot en met 10 jaar) die moeite hebben met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger oefen je spelenderwijs met een kind de taal en vervul je een voorbeeldfunctie voor zijn/haar ouder(s). Taalplezier staat daarbij voorop. Heb jij affiniteit met taal en kinderen? Beschik jij over veel geduld? En heb jij - voor een periode van (ongeveer) 20 weken - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een onkostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? De dankbaarheid van een gezin. Dat je de taalontwikkeling van een kind een stimulans kunt geven en daarmee een aanzet probeert te geven aan het vergroten van de kansen voor een kind. En natuurlijk die lach op het gezicht van een kind en zijn/haar ouder(s). Werktijden: Een aantal uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure: Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger Spreekuur Thuisadministratie

Thuisadministratie ContourdeTwern en Humanitas

Formulieren, administratie, digitaal, voor jou geen probleem? Lijkt het je leuk om anderen hierbij te helpen op een spreekuurlocatie. Dan zijn wij op zoek naar jou. Tijdens de spreekuren help je mensen bij het begrijpen en invullen van formulieren, het doen van aanvragen, checken of iemand nog ergens recht op heeft en andere administratief/financiële vragen. Je luistert en ondersteunt of verwijst door naar de juiste partij. Tijdens het spreekuur werk je zelfstandig en samen met andere vrijwilligers. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je werkt zelfstandig en samen met collega’s. Je hebt natuurlijk affiniteit met administratie. Je eigen administratie is op orde en je kan en wilt een ander daarbij helpen. Je hebt een coachende instelling. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van Thuisadministratie. Basiskennis van Word, excel en email is handig. Belangrijk om open te staan voor scholing en om kunnen gaan met regels en afspraken.

Structureel
Tilburg

Vertrouwens contactpersoon

VrijwilligersTilburg

Niet alle organisaties zijn groot genoeg om een eigen vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te stellen. Daarom zoeken wij (VrijwilligersTilburg) een of meerdere vrijwilligers die binnen de gemeente Tilburg ingezet kunnen worden als VCP. De VCP is contactfunctionaris binnen de vereniging of organisatie, betreffende grensoverschrijdend gedrag. Taken van de VCP: a) eerste opvang/aanspreekpunt b) doorverwijzen c) preventieactiviteiten 💥 Ben jij al een VCP en wil je ook bij andere organisaties ingezet worden? Of ben je geïnteresseerd om de opleiding tot VCP te volgen? ❓ Bij interesse en voor vragen: Neem contact met me op via de knop "ik wil helpen" hieronder. 👇🏻

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger Thuisadministratie

Thuisadministratie ContourdeTwern en Humanitas

Ben je goed in administratie en vind je het leuk om je kennis en vaardigheden in te zetten voor anderen? Dan kennen wij mensen die op zoek zijn naar jou! Denk aan de oudere dame die onlangs haar partner verloor die altijd de administratie bijhield. De nieuwkomer die de weg moet vinden in Nederland-papierenland. De man van middelbare leeftijd die te kampen heeft met ziekte…of een scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis. Het gezin dat moeilijk rond kan komen, kampt met schulden. De jongvolwassene die een goede start wil maken. Allemaal mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het op orde krijgen en houden van de administratie. Als vrijwilliger bij de Thuisadministratie kom je bij de mensen thuis. Je ondersteunt mensen bij het op orde brengen van de administratie en het creëren van overzicht. Je coacht de deelnemer om de post te verwerken, inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en te kijken of iemand nog ergens recht op heeft. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je werkt zelfstandig en heb natuurlijk affiniteit met administratie. Je eigen administratie is op orde en je kan en wilt een ander daarbij helpen. Je hebt een coachende instelling, je neemt de deelnemer mee in het proces van ordenen en leert hem of haar om het zelf te kunnen. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van Thuisadministratie. Basiskennis van Word, excel en email is handig. Belangrijk om open te staan voor scholing en om kunnen gaan met regels en afspraken.

Structureel
Gilze en Rijen

Chauffeur personenbusje gezocht

VIPvoorelkaar

De les "Watergewenning" is hét meest populaire uitstapje van basisschoolkinderen die op het AZC wonen. We zoeken een chauffeur om met een personenbus de kinderen op donderdagmiddag naar het zwembad te brengen. De bus staat in Ulicoten en de chauffeur haalt de kinderen op bij het AZC in Gilze, rijdt daarna met de kinderen naar het zwembad in Rijen. Tijdens het wachten drink je gezellig een kop koffie met de andere twee chauffeurs die elk met een ander busje rijden. Na afloop rijdt chauffeur weer terug naar het AZC om de kinderen af te zetten en brengt het busje terug naar Ulicoten. De km's die met eigen vervoer naar en van Ulicoten worden gemaakt, worden vergoed. Je rijdt elke week óf 1 keer in de 2 weken. Is dit wat voor jou, mail dan naar Jose@vipvoorelkaar.nl of bel naar 06-573 451 82

Structureel
Gilze en Rijen

Tijdelijke chauffeur gezocht voor zwemproject

VIPvoorelkaar

Draag jij als vrijwilliger in de functie van chauffeur graag jouw steentje bij, dan zijn we op zoek naar jou! Als chauffeur zorg jij ervoor dat kinderen vanuit het AZC Prinsenbosch bij zwembad Den Butter komen en na de zwemles weer teruggebracht worden naar het AZC. De kinderen krijgen via het zwemproject de kans om te leren wennen aan zwemwater zodat zich later kunnen redden in ons waterrijke land. Hiervoor ben je wekelijks of om de week beschikbaar op donderdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur. Het vervoer is geregeld door het VIP en er valt voor de duur van ongeveer 3 maanden een bus uit. Daarom zijn we voor die drie maanden op zoek naar chauffeurs die met hun eigen auto willen rijden om de kinderen die normaal met deze bus meegaan toch kunnen gaan zwemmen. Je hebt een eigen auto en een inzittendenverzekering nodig. We vragen een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Wij bieden een kilometervergoeding van 0,35 eurocent per kilometer. Tijdens het wachten in het zwembad met de andere chauffeurs bieden we je ook een kop koffie of thee aan. Meer informatie: jose@vipvoorelkaar.nl of bel naar: 06-573 451 82

Structureel
Gilze en Rijen

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Gilze en Rijen

Help jij kinderen op AZC Gilze?

Vluchtelingen Werk, locatie Breda

Zoek jij een vrijwilligersfunctie waarmee je het verschil maakt voor een grote groep asielkinderen? Wil jij je vrije tijd invullen op een manier die een levenslange indruk maakt? Zet je dan in voor Time4You van Vluchtelingenwerk. Op AZC Gilze organiseren wij elke dinsdagmiddag dit project om kinderen en jongeren te helpen om hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale vaardigheden te vergroten in een voor hen nieuwe nog onbekende omgeving. Met jouw inzet organiseer je wekelijks spelenderwijs activiteiten om kinderen beter in hun vel te laten zitten. In groepsvorm speel je spelletjes, werk je aan creatieve uitingen en ga je het gesprek aan op een manier die bijdraagt aan het vergroten van hun welbevinden. Jouw taakomschrijving: • Je draait samen met collega's (stagiaires en vrijwilligers) een Time4You voor kinderen en/of voor jongeren • Je bereidt het wekelijkse Time4You voor. • Je draagt bij aan het inhoudelijk vormgeven van de bijeenkomsten. • Je informeert, signaleert en verwijst na overleg met de teamleider door. • Je houdt de wekelijkse presentielijsten bij. Start vrijwilligerswerk In overleg kunnen we je een vrijwilligersplaats aanbieden op elk moment in het jaar. Wel heeft de voorkeur om te starten in september of februari Wat mag je van ons verwachten: • Boeiend en leerzaam werk binnen een enthousiast team van collega’s. • Basisscholing en vervolgtrainingen. • Landelijke bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers Time4You. • Ondersteuning door beroepskrachten. • Reiskostenvergoeding. • WA- en ongevallenverzekering. Meer info of aanmelden: Stuur een bericht naar Pim via onderstaande knop

Structureel