Taalcoaches gezocht

Taalcoaches gezocht

Plaats:
Gilze, Rijen
Categorie:
Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Taal speelt een zeer belangrijke rol in ons leven. Taal stelt ons in staat uiting te geven aan onze gevoelens en gedachten. Door middel van taal maken we contact met anderen. Dat wordt een stuk moeilijker als je de Nederlandse taal niet goed beheerst. Voor deze mensen is het project Taal Verbindt opgezet.
Het project biedt mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, de mogelijkheid om hier beter in te worden. Een vrijwillige taalcoach begeleidt deze mensen op een informele en persoonlijke manier bij het beter leren van de taal.
Om nog meer mensen te kunnen helpen met het (beter) leren van de Nederlandse taal zijn wij op zoek naar taalcoaches.

Beheers je de Nederlandse taal uitstekend en ben je maatschappelijk betrokken? Dan kun je op een informele en positieve manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander. Om deze rol goed te vervullen ben je geduldig en begripvol, enthousiast en initiatiefrijk. Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen.

Hoe werkt het? Als je je wilt inzetten voor dit project kun je je, via het VIP, laten opleiden tot erkend taalcoach. Deze opleiding wordt aangeboden door het ROC en bestaat uit 5 bijeenkomsten die plaatsvinden in gemeente Gilze en Rijen.

Als taalcoach word je vervolgens, na een intakegesprek met onze VIP medewerker, gekoppeld aan een hulpvrager. Daarna ga je wekelijks aan de slag om zijn/haar Nederlandse taal te verbeteren. Samen stel je bepaalde doelen die hulpvrager wil bereiken en ga je bepalen hoe die het best aan te pakken zijn. Je bent elke week circa 1 uur samen aan de slag.
Het verbeteren van de Nederlandse taal gebeurt op een informele wijze, zonder echt als docent te fungeren. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel bij de hulpvrager thuis of op een centrale plek in de gemeente zoals het cultureel centrum. Ook kun je samen activiteiten ondernemen waar je spelenderwijs de Nederlandse taal overbrengt. Denk aan een bezoek aan het centrum, sporten, culturele activiteiten of samen ergens een kop koffie drinken.
Gedurende de periode dat je gekoppeld bent aan een hulpvrager, kun je voor vragen, advies en informatie terecht bij zowel de projectmedewerkers van het VIP als wel de medewerkers van de bibliotheek Theek5. Zij ondersteunen dit project en kunnen je helpen.

  • De hulpvraag van Louis is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VIPvoorelkaar
  • Louis is eerder via deze website geholpen
  • Louis heeft eerder via deze website geholpen
  • Louis heeft 2 bedankjes ontvangen
Laat Louis weten dat u interesse heeft Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo VIPvoorelkaar
Geplaatst door:
Profielfoto van Louis
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Louis
  • De hulpvraag van Louis is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VIPvoorelkaar
  • Louis is eerder via deze website geholpen
  • Louis heeft eerder via deze website geholpen
  • Louis heeft 2 bedankjes ontvangen
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig

Meer hulpvragen van Louis namens VIPvoorelkaar

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Opleiding tot taalcoach volgen? Gilze, Rijen Taal & lezen