een verbindende passie

Zihao speelt al vanaf dat hij 7 jaar is viool en wilde graag iets terugdoen voor de muziek community. Want onderdeel uitmaken van een community is voor hem het belangrijkste wat er is. Daarom besloot hij vrijwilliger te worden bij Muziekschool Plus, een muziekschool waar iedereen welkom is. 

Lees het verhaal

Fijn dat je er weer bent!

Toen Arja en Wim Teeuwen in 1974 als jong stel vanuit het Gelderse Buren in Gilze kwamen wonen, hadden ze nooit kunnen vermoeden dat vrijwilligerswerk zo’n grote rol in hun leven zou gaan spelen. “Van het een kwam het ander: je wordt eens hiervoor gevraagd, je doet daar eens iets en nee zeggen lag niet echt in onze aard”, zo vat Wim hun rijkgevulde vrijwilligersleven samen. Het vrijwilligerswerk bracht hen veel mooie contacten, een groot sociaal netwerk en het zorgde voor een goede integratie in het dorp. “En het is ontzettend leuk en dankbaar werk om te doen”, vult Arja aan. 

Lees het verhaal

Een geweldige klik

De 14-jarige Lieke Manniën uit Rijen straalt als ze over haar vrijwilligerswerk vertelt: “Ik word er zo blij van!” Ze hoefde maar 12 uur maatschappelijke stage te lopen, vanuit het 3de leerjaar bij haar middelbare school Effent. Het zijn er inmiddels veel meer geworden, want nog steeds gaat Lieke bijna elke week met veel plezier bij mevrouw de Swart langs.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Zehra en Anne

"Daar stond ik dan, al een half uur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van 4 in godsnaam? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk maar om mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas kwam ik uiteindelijk naar buiten gestormd. Ik was klaar om mijn eerste voorleessessie met Zehra te beginnen.

Lees het verhaal

Naomi zet zich graag in

Dat het maar heel weinig tijd hoeft te kosten om een ander blij te maken, motiveert Naomi telkens weer zich in te zetten als vrijwilliger. Zij helpt al jaren bij de scouting bij haar in de buurt. Onlangs heeft ze topwerk geleverd als vrijwilliger bij VIPvoorelkaar.

Lees het verhaal

Vrijwilligster Mila

Ze noemt het Praathuis 'een groot geluk', haar taalcoach Corry 'een bijzonder cadeautje' en haar vrijwilligerswerk voor de hoogbejaarde meneer Nuis 'een bron van dankbaarheid'. Aan het woord is de Oekraïense Mila (48 jaar), die in de zomer van 2015, na haar huwelijk met de Nederlander Jan Meerman, naar ons land kwam zonder de taal te spreken. Met een ongelooflijke ijver, een stalen discipline en een grenzeloos doorzettingsvermogen stortte Mila zich op het leren van de Nederlandse taal. Ze kreeg daarbij enorm veel steun van haar man en diens familie. Maar ook de mensen van VIPvoorelkaar speelden in het afgelopen jaar een belangrijke rol in het leven van Mila.

Lees het verhaal

Repair Café

Met een kapotte tas en een broek met gat onder mijn arm, loop ik afgelopen vrijdagochtend De Boodschap binnen, op zoek naar het Repair Café. Ik heb er de laatste tijd veel positieve dingen over gehoord en opeens realiseerde ik me dat dat wel eens een plek kon zijn waar ik even het los gescheurde stiksel van die fijne reistas kon laten vastzetten. "Neem dan meteen mijn broek mee", oppert mijn partner. "Wie weet kunnen ze daar dat gaatje aan de voorkant ook wel maken." Daar heb ik een hard hoofd in, want dat is echt zo'n rafelig open stukje, midden in het stof. Het is wel zijn favoriete broek, dus: op hoop van zegen…

Lees het verhaal

Nieuwe wending

Via VIPVoorElkaar gaf Maria haar leven een nieuwe wending Ze woont nog maar amper twee maanden (weer) in Rijen, maar nu al is Maria Verheijden (64) op diverse fronten volop actief als vrijwilliger. Via de VIP website vond ze een aantal mooie invullingen voor haar tijd, want "wat schiet ik ermee op om eenzaam en alleen thuis op de bank te gaan zitten?" Een gesprek met een enthousiaste en optimistische vrouw, die na woonplekken in Australië en Nijmegen, nu weer terug is in haar geboortedorp. Een vrouw die graag iets voor anderen betekent en onlangs ook zelf ervaren heeft hoe fijn het is als iemand jou helpt in een moeilijke periode.

Lees het verhaal

Speciale VIP aandacht

Dat uurtje speciale 'VIP aandacht' doet vaak wonderen!

Lees het verhaal

We leren van elkaar

Trudeke: "We leren van elkaar"

Lees het verhaal

Talenten ontwikkelen

Wat vrijwilligerswerk voor Ingrid heeft betekend.

Lees het verhaal

Vita en St. Maasduinen

Marjan Snoek van Vita: "Vrijwilligers zorgen vooral voor de extra's"

Lees het verhaal

Mentor maatjes

Humanitas vraagt schoolcoördinatoren en mentormaatjes VIPVoorElkaar brengt hulpvragers en vrijwilligers in allerlei sectoren bij elkaar. Deze keer belichten we Onderwijs & Educatie. Hierbij heeft Humanitas een advertentie geplaatst waarin ze vraagt om mentormaatjes en coördinatoren van deze mentormaatjes. Anouk de Wijs werkt sinds januari als vrijwillige coördinator bij Humanitas, Marion van Meerendonk is sinds kort schoolcoördinator.

Lees het verhaal

Verder na een ongeluk

Vrijwilliger Rob Stapels: "Ik geef nooit op"

Lees het verhaal