Direct naar de inhoud van deze pagina

Vipvoorelkaar: de organisatie

Vipvoorelkaar is een maatschappelijke organisatie met als doel om hulpvragers en vrijwilligers aan elkaar te koppelen. Vipvoorelkaar bestaat uit een team van 12 gemotiveerde vrijwillige teamleden en ondersteuning door 2 betaalde beroepskrachten. Samen zorgen we dat vraag en aanbod bij elkaar komen. Dit doen we met elkaar én we zoeken steeds afstemming en samenwerking met tal van lokale vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties, ondernemers en de gemeente. Samen bereiken we meer. Naast ons digitale platform, hebben we een loket in de bibliotheken van Gilze én Rijen waar u uw vraag kunt stellen. Daarnaast hebben we tal van (groeps)activiteiten die worden georganiseerd door onze vrijwillige teamleden zoals het Repair café, VIP tijd voor u, VIP klust mee en diverse taalprojecten. Rondom onze projecten zijn 150 vrijwilligers actief. VIPvoorelkaar zet zich in voor alle inwoners uit Hulten, Molenschot, Gilze en Rijen. VIPvoorelkaar is begonnen als een initiatief van enthousiaste vrijwilligers. Onder de bezielende leiding van Annemiek Messer is VIPvoorelkaar uitgegroeid tot een lokale brede welzijnsstichting. Hieronder leest u haar verhaal.

Ieder mens kan het verschil maken, zolang je het maar met passie doet!

Annemiek Messer"Als ik terugkijk op de afgelopen jaren (2013 t/m 2019), ben ik ontzettend trots op wat we met zijn allen, de hulpvragers, vrijwilligers, (maatschappelijke) organisaties, sponsoren en de gemeente, voor elkaar hebben gekregen. Het VIP is in de periode dat ik het heb opgezet uitgegroeid van een vrijwilligerspunt tot een maatschappelijke welzijnsorganisatie. We koppelen niet meer alleen vrijwilligers aan hulpvragers, maar kijken verder dan die ene vraag. Hoe kunnen we meer inzetten op armoede, eenzaamheid en laaggeletterdheid? Met deze achterliggende gedachte heb ik samen met het team en diverse partners veel maatschappelijke projecten opgezet.

We bieden ondersteuning zodat mensen en vrijwilligersorganisaties er niet alleen voor staan. We lossen hiermee geen grote maatschappelijke vraagstukken op, maar werken juist preventief om te voorkomen dat de vraag te groot wordt. Samen brengen we echt veranderingen in mensenlevens.

Bij het opzetten van VIPvoorelkaar heb ik altijd als uitgangspunt gehouden dat de mens als individu centraal staat. Ik vind dat iedereen moet kunnen leven vanuit zijn of haar passie en drijfveren. Het bij elkaar brengen van mensen is één van mijn drijfveren, vanuit deze gedachte heb ik dan ook met veel passie deze stichting opgezet. Ik hoop dan ook dat u via VIPvoorelkaar uw passies en drijfveren gaat inzetten om het verschil te gaan maken in deze gemeente!"