Direct naar de inhoud van deze pagina

VIP medewerkers

Ons enthousiaste en gemotiveerde team stelt zich graag aan u voor.


Annemiek Messer (Coördinator Stichting VIPvoorelkaar)

Ieder mens kan het verschil maken, zolang je het maar met passie doet!

“Samenwerken wordt steeds belangrijker en we hebben elkaar meer en meer nodig. De maatschappij waarin we nu leven vraagt namelijk om zelfredzaamheid en burgerparticipatie. Bij het opzetten van VIPvoorelkaar heb ik altijd als uitgangspunt gehouden dat de mens als individu centraal staat. Ik vind dat iedereen moet kunnen leven vanuit zijn of haar passie en drijfveren. Het bij elkaar brengen van mensen is één van mijn drijfveren, vanuit deze gedachte ben ik dan ook met veel passie begonnen aan dit project. Ik hoop dan ook dat u via VIPvoorelkaar uw passies en drijfveren gaat inzetten om het verschil te gaan maken in deze gemeente!"


Ingrid van Huijkelom (Vrijwilliger, secretaresse VIPvoorelkaar)

"Het zijn vaak de kleine dingen die het 'm doen"

"Mijn eigen kennis en ervaring als vrijwilliger en als secretaresse wil ik met veel enthousiasme delen met andere gemotiveerde mensen die vrijwilligers begeleiden en coachen. Samen met het team van VIPvoorelkaar vrijwilligerswerk bekijken door de bril van de vrijwilliger, is tijdens het werk een boeiende en inspirerende uitdaging!"


Marella_Koning Marella Koning (Vrijwilliger, secretaresse VIPvoorelkaar)

Vrijwilliger zijn betekent voor mij een steentje bijdragen in de maatschappij. Bij het VIP kan ik daarbij ook nog gebruik maken van mijn kwaliteiten. Die combinatie maakt dat ik het heel erg naar mijn zin heb hier.Maud Bakx (Vrijwilliger, projectondersteuner Taal Verbindt)

Vanaf februari 2015 maak ik deel uit van het VIP-team. Ik ben coördinator van het project Taal Verbindt! Ik vind het ontzettend mooi dat we met Taal Verbindt de Nederlandse taal met behulp van taalcoaches kunnen verbeteren. En de hulpvragers inspireren en verder op weg kunnen helpen, want vrijwilligers worden steeds belangrijker in onze maatschappij!


Gert Brouwer (Vrijwilliger, grafisch ontwerper)

"Met plezier heb ik het logo voor VIPvoorelkaar mogen ontwerpen onder bevliegend enthousiasme van Annemiek. Graag zet ik mijn kennis en tijd in voor allerlei grafische uitingen van het VIP. Het vrijwilligerspunt brengt mensen samen, en samen kunnen we grootse dingen realiseren, hoe klein ze ook zijn. Elk klein gebaar kan grote gevolgen hebben. Om een uitspraak van Einstein te citeren: 'Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.' VIPvoorelkaar is de schakel die het makkelijker maakt elkaar te vinden, en te helpen."


Dianne Huijskens (Vrijwilliger, tekstschrijver)

Per 1 mei 2016 heb ik, na 28 jaar, mijn vaste baan verruild voor het ZZP-er bestaan en ben ik aan de slag gegaan als fulltime tekstschrijver. Naast het werk voor mijn betalende klantenkring, vind ik het heel fijn en belangrijk om mij ook op maatschappelijk gebied in te zetten. Ik doe dat voor VIPvoorelkaar met veel plezier door het schrijven van artikelen over de bijzondere projecten en de mooie matches die er plaatsvinden tussen hulpvraag en hulpaanbod. Matches die zoveel mensen in onze gemeente een beetje blijer maken. Niet alleen de hulpvrager, maar heel vaak ook de hulpaanbieder. Ieder mens draagt een verhaal met zich mee, dat het waard is verteld te worden. Dat verhaal te schrijven, is mijn grote passie.


Adri Schelfhorst ( Vrijwilliger, ICT)

"Voor elk ICT probleem is een oplossing, dat is niet het probleem. De oplossing, dat is het probleem."


Josien (Vrijwilliger, VIPloket)

Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen.

"Toen ik het eerste stukje over het VIP in Weekblad Gilze en Rijen las werd ik meteen enthousiast. Als nieuwe inwoner van Gilze was ik op zoek naar vrijwilligerswerk, maar ik kon dat niet vinden. En nu kwam er een VIP, dat ervoor zou gaan zorgen dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk makkelijker te vinden zou zijn. Nou, als voormalig beroepskeuze-adviseur en arbeidsmarktdeskundige leek me dat precies iets voor mij! Ik hoop dat ik velen van u de weg mag wijzen naar óf goed passend vrijwilligerswerk, óf naar precies de juiste vrijwilliger voor uw individuele vraag of vraag vanuit uw organisatie, stichting of vereniging."


Toon Faes (Vrijwilliger, VIPloket en relatiebeheer)

"Het VIP had een Hulpvraag voor extra vrijwilligers geplaatst via Weekblad Gilze en Rijen en ik wilde mezelf nuttig maken, hulp aanbieden, dienst verlenen. Zo was de match snel gemaakt, nog buiten de site om, want die was toen nog niet in de lucht. Met dit vrijwilligerswerk ontvang ik geen geld, maar ik ontvang een veel kostbaarder iets: Waardering!"


Mia Hesemans (Vrijwilliger, VIPloket en projectondersteuner Gilze Rijen Leest voor!)

"In onze participatiesamenleving spelen vrijwilligers een steeds belangrijkere rol''. Bij het viploket zien we dan ook dat er zowel door particulieren als door organisaties steeds meer hulpvragen gesteld worden. Wij doen ons best hierbij een vrijwilliger te vinden.
Vanuit het VIP ben ik ook betrokken bij het project GilzeRijen leest voor! dat in september 2015 gestart is.''


Wim Helmer (Vrijwilliger VIPloket en projectondersteuner Repaircafé en VIP Klust mee!)

Naast mijn vrijwilligerswerk bij VITA Maasduinen, als restaurant medewerker
bediening, ben ik vanaf 6 september a.s. ondersteunend vrijwilliger binnen
het VIPLoket.
Mijn ambities liggen op het samenbrengen van hulpvraag en aanbod voor
personen, organisaties en/of verenigingen.


Kitty Kitty Jansen (Vrijwilliger VIPloket, Taal Verbindt!)

"Vrijwilligerswerk geeft mij energie. Ik vind het fijn om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Samen staan we sterk!"

Ik ben Kitty Jansen. Sinds 2015 ben ik medewerker bij het VIP. Ik vind het erg fijn om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Mijn aandachtsgebied is Taal Verbindt. Een mooi project, waarbij ik Taalmaatjes en Taalcoaches met elkaar verbind. Graag hoop ik u eens te mogen ontmoeten om voor u de mogelijkheden bij het VIP te bekijken.


cora 3Cora Geerings (Taal Verbindt, Marketing)

VIPvoorelkaar is een plek waar mensen werken voor mensen. Een plek waar ik mij thuis voel. Enthousiasme, kennis en inzet gaan hand in hand. Allemaal met de bedoeling om de kracht die in de mensen zelf zit naar boven te halen. Zat ik eerst "aan het loket", nu probeer ik mij in te zetten bij Taal verbindt. Wil je mee doen en er bij horen dan heb je kennis van taal nodig. Wellicht komen we elkaar binnenkort tegen!