Direct naar de inhoud van deze pagina

VIP medewerkers

Ons enthousiaste en gemotiveerde team stelt zich graag aan u voor.


Annemiek Messer (heeft Stichting VIPvoorelkaar opgezet)

Ieder mens kan het verschil maken, zolang je het maar met passie doet!

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren (2013 t/m 2019), ben ik ontzettend trots op wat we met zijn allen, de hulpvragers, vrijwilligers, (maatschappelijke) organisaties, sponsoren en de gemeente, voor elkaar hebben gekregen. Het VIP is in de periode dat ik het heb opgezet uitgegroeid van een vrijwilligerspunt tot een maatschappelijke welzijnsorganisatie. We koppelen niet meer alleen vrijwilligers aan hulpvragers, maar kijken verder dan die ene vraag. Hoe kunnen we meer inzetten op armoede, eenzaamheid en laaggeletterdheid? Met deze achterliggende gedachte heb ik samen met het team en diverse partners veel maatschappelijke projecten opgezet.

We bieden ondersteuning zodat mensen en vrijwilligersorganisaties er niet alleen voor staan. We lossen hiermee geen grote maatschappelijke vraagstukken op, maar werken juist preventief om te voorkomen dat de vraag te groot wordt. Samen brengen we echt veranderingen in mensenlevens.

Bij het opzetten van VIPvoorelkaar heb ik altijd als uitgangspunt gehouden dat de mens als individu centraal staat. Ik vind dat iedereen moet kunnen leven vanuit zijn of haar passie en drijfveren. Het bij elkaar brengen van mensen is één van mijn drijfveren, vanuit deze gedachte heb ik dan ook met veel passie deze stichting opgezet. Ik hoop dan ook dat u via VIPvoorelkaar uw passies en drijfveren gaat inzetten om het verschil te gaan maken in deze gemeente!"


Maud Bakx (Project coördinator Stichting VIPvoorelkaar)

Vanaf februari 2015 maak ik deel uit van het VIP-team. Ik ben coördinator van het project Taal Verbindt! Ik vind het ontzettend mooi dat we met Taal Verbindt de Nederlandse taal met behulp van taalcoaches kunnen verbeteren. En de hulpvragers inspireren en verder op weg kunnen helpen, want vrijwilligers worden steeds belangrijker in onze maatschappij!


BettekeBetteke Dekkers (Vrijwilliger, secretaresse Stichting VIPvoorelkaar)

Altijd recht uit het hart en nooit omdat het moet!

Als secretaresse ondersteun ik het vaste team van vrijwilligers binnen VIPvoorelkaar. De vrijwilligers doen ontzettend mooi werk en ik voel me bevoorrecht dat ik hen daarbij mag ondersteunen. Ik vind het fijn om te zien dat er nog zo veel mensen zijn die belangeloos iets doen voor een ander en daarmee de wereld een stukje mooier maken.lenie 2Lenie van Wijngaarden ( Vrijwilliger, ondersteuning secretariaat, loket en projectmedewerker Financiële maatjes )

Iedereen in zijn waarde laten

Naast mijn vrijwilligerswerk voor Hearts & Letters ben ik met veel plezier op 1 november 2018 begonnen bij VIPvoorelkaar. Ik ben de laatste 13 jaar werkzaam geweest op financieel/administratief gebied en ik hoop hier bij Vipvoorelkaar mijn steentje te kunnen bijdragen. Het doet mij plezier als mensen elkaar ontmoeten elkaar helpen en eenzaamheid bestreden wordt, ik werk hier graag aan mee. Kom gerust langs bij het loket, wij helpen u graag.


Ingeborg

Ingeborg van Houdt (Vrijwilliger, Projectmedewerker VIPtijd voor U)

Vriendschap vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen, en ons verdriet te delen.

Sinds begin 2017 ben ik actief voor het VIP. Het is de beste beslissing van het jaar geweest om mij in te gaan zetten voor deze mooie organisatie. Het geeft zo veel voldoening om te merken dat je door een simpele actie het leven van een ander een stuk aangenamer kan maken. Dit merk ik vooral bij het project VIPtijd voor u!, waar ik coördinator van ben. Bij relatiebeheer kan ik mijn kennis van organiseren kwijt en is het erg leuk om te zien dat een activiteit succesvol verloopt en je daar ook weer andere blij mee kunt maken. Wat is er nu fijner dan je daar voor in te kunnen zetten?


Truus demoet

Truus Demoet (Vrijwilliger, Projectmedewerker Taal Verbindt)

Vanaf eind 2011 ben ik vrijwilliger bij Woon- Zorgcentrum Vita. Daarnaast ben ik sinds oktober 2016 met heel veel plezier taalcoach bij Taal Verbindt, een initiatief en onderdeel van VIPVoorelkaar. In december 2017 ben ook ondersteunend teamlid geworden van Taal Verbindt.JacquesJacques van Unen (Vrijwilliger, Projectmedewerker Taal Verbindt)

Sinds September 2017 ben ik vrijwilliger voor Taal Verbindt. De taal verbindt mensen en culturen. Het is mooi om mensen te helpen met inburgeren via hulp bij het aanleren van de taal. Het is vrijwilligerswerk waar je heel veel voor terug krijgt!Dianne (2) Dianne Huijskens (Vrijwilliger, tekstschrijver)

Per 1 mei 2016 heb ik, na 28 jaar, mijn vaste baan verruild voor het ZZP-er bestaan en ben ik aan de slag gegaan als fulltime tekstschrijver. Naast het werk voor mijn betalende klantenkring, vind ik het heel fijn en belangrijk om mij ook op maatschappelijk gebied in te zetten. Ik doe dat voor VIPvoorelkaar met veel plezier door het schrijven van artikelen over de bijzondere projecten en de mooie matches die er plaatsvinden tussen hulpvraag en hulpaanbod. Matches die zoveel mensen in onze gemeente een beetje blijer maken. Niet alleen de hulpvrager, maar heel vaak ook de hulpaanbieder. Ieder mens draagt een verhaal met zich mee, dat het waard is verteld te worden. Dat verhaal te schrijven, is mijn grote passie.


Adri Schelfhorst ( Vrijwilliger, ICT)

"Voor elk ICT probleem is een oplossing, dat is niet het probleem. De oplossing, dat is het probleem."


Josien-1

Josien van Haperen (Vrijwilliger, medewerker VIPloket)

Wie iemand helpt, wordt daar zelf ook blij van.

"Toen ik het eerste stukje over het VIP in Weekblad Gilze en Rijen las werd ik meteen enthousiast. Als nieuwe inwoner van Gilze was ik op zoek naar vrijwilligerswerk, maar ik kon dat niet vinden. En nu kwam er een VIP, dat ervoor zou gaan zorgen dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk makkelijker te vinden zou zijn. Nou, als voormalig beroepskeuze-adviseur en arbeidsmarktdeskundige leek me dat precies iets voor mij! Ik hoop dat ik velen van u de weg mag wijzen naar óf goed passend vrijwilligerswerk, óf naar precies de juiste vrijwilliger voor uw individuele vraag of vraag vanuit uw organisatie, stichting of vereniging."


Toon Faes (Vrijwilliger, medewerker VIPloket en relatiebeheer)

"Het VIP had een Hulpvraag voor extra vrijwilligers geplaatst via Weekblad Gilze en Rijen en ik wilde mezelf nuttig maken, hulp aanbieden, dienst verlenen. Zo was de match snel gemaakt, nog buiten de site om, want die was toen nog niet in de lucht. Met dit vrijwilligerswerk ontvang ik geen geld, maar ik ontvang een veel kostbaarder iets: Waardering!"


Mia Hesemans (Vrijwilliger en projectmedewerker TaalVerbindt en Gilze Rijen Leest voor! Oud-medewerker VIPloket)

"In onze participatiesamenleving spelen vrijwilligers een steeds belangrijkere rol''. Bij het viploket zien we dan ook dat er zowel door particulieren als door organisaties steeds meer hulpvragen gesteld worden. Wij doen ons best hierbij een vrijwilliger te vinden.

Vanuit het VIP ben ik betrokken bij het project GilzeRijen leest voor! dat in september 2015 gestart is.'Ook ben ik sinds juli 2019 projectmedewerker Taal Verbindt".


Wim Helmer (Vrijwilliger, medewerker VIPloket en project coördinator Repair Café en VIP Klust mee!)

Sinds 2016 ben ik ondersteunend vrijwilliger binnen het VIPLoket en coördinator van het Repair Café en VIP Klust Mee!.
Mijn ambities liggen op het samenbrengen van hulpvraag en aanbod voor
personen, organisaties en/of verenigingen.