Repareren is leuk, kom het ook eens proberen!

VIP REPAIR CAFÉ GILZE EN RIJEN
Heb je kapotte spulletjes die nog prima te repareren zijn? Gooi het niet weg, maar neem het mee naar het Repair Café. Samen met onze vakkundige reparateurs geven we je spullen een tweede leven. Ben je handig? Dan mag je natuurlijk ook meehelpen repareren!

Wat is een Repair Café?
Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed; eigenlijk alles wat redelijk eenvoudig te vervoeren is. Je neemt van thuis je kapotte spullen mee. In het Repair Café helpen de vakkundige vrijwilligers je verder en herstellen je kapotte spullen, terwijl je gezellig een kopje koffie drinkt met andere bezoekers of helpt met de reparatie.

Duurzaam
Er wordt in Nederland ontzettend veel weggegooid. Veel spullen, die na een kleine reparatie nog jaren mee kunnen, belanden ten onrechte op de afvalhoop. Het Repair Café brengt daar verandering in! In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Waar en wanneer?
Het Repair Café is iedere laatste vrijdag van de maand geopend van 9.30 tot 12.00 uur.
Je vindt ons in de Oase zaal van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Adres: Nassaulaan 62-64 in Rijen.

Meer informatie

Het Repair Café is onderdeel van het Vrijwilligers Informatie Punt, VIPvoorelkaar. Kijk voor meer informatie over het Repair Café op https://www.vipvoorelkaar.nl/klust-mee-repair-cafe of ga naar 'Repair Café Gilze en Rijen' op Facebook.

Repareren is leuk! Kom jij het ook proberen?


Het Repair Café is afhankelijk van donaties. Ben je tevreden over je reparatie, dan stellen wij een kleine bijdrage in onze fooienpot erg op prijs.

Sorteer op:
  • Profielfoto van Bertha

    Gilze en Rijen Helpt

    Geplaatst door Bertha namens VIPvoorelkaar
    Toen de Corona-crisis uitbrak kwamen al onze vaste activiteiten en projecten te vervallen. In plaats daarvan hebben we samen met nog 9 vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Gilze en Rijen (zorgcen... Lees meer

Tip: bereik per e-mail al onze 408 hulpaanbieders, niet iedereen is hier zichtbaar.

Plaats hulpvraag

Tip: Plaats zelf een hulpvraag zodat hulpaanbieders u ook kunnen vinden en helpen.