Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Tips voor verhogen van betrouwbaarheid, veiligheid en privacy

Betrouwbaarheid, veiligheid en privacy op internet zijn belangrijk. Bescherming van uw gegevens en privacy hebben daarom onze prioriteit. Lees hier meer over de maatregelen die wij hiervoor dagelijks treffen. Lees hieronder verder voor tips voor de maatregelen die u hiervoor kunt treffen.

Wat kunt u doen

Wij hebben de onderstaande tips voor u opgesteld die u kunt gebruiken om uw eigen veiligheid en privacy te waarborgen.

1. Zoals dat op elke website geldt, is het goed de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig uw wachtwoord, let er op dat u uitlogt wanneer u gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Klik hier voor meer informatie.

2. Wanneer u via VIPvoorelkaar in contact met elkaar bent gekomen, is het verstandig in een kennismakingsgesprek te kijken of er een wederzijdse klik is. U kunt ook uw wensen, eisen en eventuele afspraken omtrent (reiskosten)vergoeding bespreken (zie tip 9).

3. Wees zorgvuldig in uw communicatie met hulpvragers. Zorg ervoor dat u mails van hulpvragers ALTIJD zo snel mogelijk beantwoordt, zodat de hulpvrager weet waar hij/zij aan toe is. Als u iets toezegt of een afspraak maakt, kom die dan na. Lukt het om een of andere reden niet, communiceer daarover dan duidelijk met degene aan wie u de toezegging hebt gedaan of met wie u een afspraak heeft gemaakt.

4. VIPvoorelkaar maakt gebruik van een referentiesysteem. U kunt in het persoonlijke gebruikersprofiel de ervaring van anderen over deze gebruiker inzien. Tip: een referentie is ook een mooie manier om iemand te bedanken!

5.Vraag uw contact vóór u afspreekt om persoonlijke informatie, ter controle van zijn of haar identiteit. Bijvoorbeeld zijn of haar Facebook, LinkedIn of Google+ pagina. Denk ook eens aan een curriculum vitae.

6. Vraag uw contact om een wettig legitimatiebewijs mee te nemen (en neem dit zelf ook mee!). Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben. Een tweede mogelijkheid: vraag in overleg met elkaar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Nadelen hiervan zijn de kosten en de beperkte informatie: er wordt slechts informatie verstrekt over het feit of iemand veroordeeld is voor een strafbaar feit. Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

7. Kies een openbare of neutrale plaats uit voor de eerste kennismaking. Bijvoorbeeld de bibliotheek, een café of het kantoor van een organisatie.

8. Neem iemand die u vertrouwt mee naar uw kennismakingsgesprek.

9. Vertrouw op uw gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in u op? Wat maakt dat u zich zo voelt? Wilt u met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

10. Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kunt u samen een contract opstellen en ondertekenen.

11. Heeft u bovenstaande tips gelezen en vindt u het moeilijk om dit traject zelfstandig te ondernemen kunnen wij u hierbij begeleiding bieden. U kunt hiervoor contact opnemen met Wonen, Zorg, Service in de Wijk (WZSW)

WZSW

Rembrandtlaan 54

5121 WL Rijen

Telefoon: 0161-295961

Email:gilzerijen@wzsw.nl

12. Houdt u ons op de hoogte. Heeft u het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder. Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht!

VIPvoorelkaar wenst u veel succes toe met het vinden van de geschikte persoon voor uw hulpvraag of hulpaanbod!